VÅR HISTORIA

BÖRJAN

De två kompisarna Anders Bergman och Jerry Söderström fick idén om en amerikansk restaurang efter sina resor till USA. Jerry designade interiören och Anders skötte kontakterna med hantverkare och myndigheter.


När lokalen stod klar 2010 var båda nöjda och glada, men de insåg ju att de inte kunde driva det här själva. Det behövdes någon med köks- och restaurangerfarenhet.

Det var då Anders tog kontakt med Fredrik Hanborn som vid tillfället var kökschef på Glorias i Lund. Han lockades till Löddeköpinge för att ta en titt på restaurangen och han föll direkt för retro-stuket.


Han såg till att köket utrustades enligt hans krav och att bord och stolar stod i en viss ordning för bästa effektivitet, sedan var det bara att sätta igång.


Tack vare en massa populära musikevenemang och Fredriks skicklighet i köket spreds ryktet om Lucy's förträfflighet snabbt på facebook.

Till dags dato har det blivit två restauranger till, en på Ring Knutstorp och en i Ljungbyhed Park. Utöver det så flänger Fredrik runt och fixar med externa event. Ingen vet hur han orkar.


Lucy's är numera uppdelat i två bolag. Lucy's Center Syd med organisationsnummer 559403-2384 och Lucy's Kitchen med nummer 556842-9228.


Anders lämnade Lucy's i februari 2024 och Fredrik driver nu företaget tillsammans med sin fru Lina, medan Jerry sköter design och marknadföring via sitt eget företag S&S Design.